Vier mooie nationale wedstrijden, interessant voor ruiters én publiek, met een Grote Prijs op 1.45m-niveau en een aansluitende feestavond; dat is de opzet waarmee de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics de opleiding van jonge springpaarden en jonge ruiters een boost wil geven. De serie die in 2019 begon, is populair en de eerste wedstrijd van zaterdag in Hellendoorn bewijst dat. Al zo’n 50 combinaties staan op de startlijst voor de Grote Prijs.

Marcel de Boer is één van de grondleggers van de toegankelijke competitie. “We krijgen veel goede reacties en veel gemotiveerde paardenmensen doen mee. We hebben echt veel deelname en ook publiek komt graag kijken,” vertelt de springruiter en trainer uit Nieuwleusen.

Grote Prijs op 1.45m-niveau

“De opzet is aantrekkelijk voor zowel amateurs als voor professionals met jonge paarden. We voegen onze wedstrijd namelijk toe aan een al bestaand concours. Daardoor kunnen de paarden op de eerste dagen van het concours al wat trainingsrondjes springen. Wij hebben altijd de zaterdag met ’s ochtends een goede 1.30m-rubriek, dan een heel eerlijk en vloeiend 1.40m, dan een stevige 1.35m-proef met meer geld erin en uiteindelijk om 19 uur de Grote Prijs op 1.45m-niveau. De rubrieken leveren mooie sport op en de parcoursen worden gebouwd door top parcoursbouwers zoals Louis Konickx. Dus ook wat dat betreft zit het wel snor,” lacht De Boer.

Twee ster waardig

“Op deze manier kunnen we de organiserende verenigingen helpen doordat ze op donderdag of vrijdag al veel ruiters krijgen omdat ze op zaterdag bij ons mee kunnen rijden. En voor de ruiters is het mooi omdat die paarden zelfde ervaring krijgen als op een tweesterrenwedstrijd.”

De omgeving is volgens De Boer dan ook zeker twee ster waardig. “Het is allemaal heel netjes aangekleed en we maken er echt iets moois van. Voor de Grote Prijs betaal je 75 euro inschrijfgeld, maar op de winnaar ligt dan ook 2250 euro te wachten. Je moet op een tweesterrenwedstrijd wel heel goed rijden als je 2000 euro wilt winnen en dan betaal je zeker 300 euro inschrijfgeld,” vergelijkt De Boer. “Dus met deze serie worden de verenigingen een beetje geholpen, je geeft ze frisse ideeën en jonge ruiters en jonge paarden hebben meer en beter betaalbare mogelijkheden om op niveau te starten.”

Feestavond

De eerste wedstrijd uit de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics vindt as. zaterdag plaats in Hellendoorn. Dan volgt op 12 november Luttenberg, op 19 november Mariënheem en op 10 december de finale in Exloo. Publiek is van harte welkom, heeft gratis toegang en wordt getrakteerd op mooie sport. “En op elke wedstrijd hebben we na afloop van de Grote Prijs een ouderwets gezellige feestavond,” laat De Boer weten.

Kijk voor meer informatie op www.winterclassics.nl

Foto vlnr: Paul Roelofsen namens Roelofsen Horse Trucks en dan namens de organisatie: Hendrik Jan Schuttert, Marcel de Boer, Martin Oostelaar en Annemijn Gaalman

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz