Willem Greve won zaterdagavond met Grandorado TN N.O.P. de driesterren Grote Prijs van Indoor Friesland. Het was voor Greve de eerste Grote Prijs sinds hij in juli twee weken voor het WK in Herning zijn enkel en arm brak. De regerend Nederlands kampioen overtuigde met een voortreffelijke barrage. Pim Mulder kon als laatste starter het resultaat van Greve niet verbeteren en was super blij met de tweede plaats.

Greve was uitzinnig van vreugde na zijn superieure barragerit, waarin zijn tophengst Grandorado TN N.O.P. liet zijn tot de beste springpaarden van de wereld te behoren. Als tiende van de elf starters in de barrage finishte de ruiter uit Markelo foutloos in 31.77 seconden. Dat leek goed voor de winst. Laatste starter Pim Mulder deed zijn uiterste best en kwam heel dicht bij de tijd van Greve. Met de tweede plaats was Mulder ook bijzonder blij en hij kreeg dan ook een staande ovatie van de uitverkochte tribunes bij de succesvolle herstart van Indoor Friesland, dat jaren niet meer gehouden was.

“Ik heb een roerige periode achter mij gehad na mijn blessure in juli. Dat was echt een domper twee weken voor het WK”, vertelt Greve tijdens de prijsuitreiking. “Ik wil dan ook iedereen bedanken die mijn gesteund heeft en zeker de mensen op stal, Ria van Team Nijhof die Grandorado in die periode gereden heeft en ook Marc Houtzager die elke week met hem gesprongen heeft. Zonder hun was deze overwinning niet mogelijk geweest.”

De overwinning is een opsteker voor Greve, die met Grandorado TN N.O.P. in alle landenwedstrijden die hij dit seizoen reed dubbel foutloos bleef en het WK in Herning moest missen. “Deze overwinning is geen toeval, maar een bevestiging van de vorm die we hadden afgelopen zomer. Ik ben er blij mee. Ik heb mijn blik op de Spelen van Parijs gericht. Dat is het ultieme doel met Grandorado.”

De barrage was spannend en een geweldige climax van de 41ste editie van Indoor Friesland, dat na jaren weer terug is op de wedstrijdkalender en bij ruiters zeer goed ontvangen is. Ook het publiek wist de weg naar het evenement in Leeuwarden te vinden en de volle tribunes zorgen voor veel sfeer en support voor de ruiters.

Uitslag Grote Prijs Indoor Friesland Leeuwarden, 1.55m
1. Willem Greve (Markelo), Grandorado TN N.O.P. (v.Eldorado van de Zeshoek), 0 – 0, 31.77 sec
2. Pim Mulder (Dalfsen), Memphis Z (v.Mylord Carthago), 0 – 0, 32.11 sec
3. Matt Garrigan (Ier), HHS Seattle (v.Pacino), 0 – 0, 32.76 sec

Klik hier voor de volledige uitslag

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz