Olympisch kampioen Ben Maher is voor de derde keer eindwinnaar van de Longines Global Champions Tour competitie. Net als in 2019 eindigt Pieter Devos op de tweede plaats. Jur Vrieling werd vijfde, wat hem ruim 37.000 euro opleverde.

De Britse springruiter, Ben Maher is voor de derde maal eindwinnaar van het GCT seizoen. Daarmee schrijft de Brit geschiedenis als eerste ruiter die de eindoverwinning voor de derde keer op naam schrijft, overigens zonder en van de Grand Prix te winnen

Voor Ben Maher betekent de eindoverwinning een cheque van 232.500 euro.  Met elf punten verschil volgt Pieter Devos op de tweede plaats, goed voor 150.000 euro. Christian Ahlmann werd derde en ziet zo de bankrekening aangedikt met 97.500 euro.

Malin Baryard-Johnsson volgt op de vierde plaats (60.000 euro) voor Jur Vrieling (37.500 euro) die vijfde werd in de eindranking.

De grote winnaar van de avond zelf in Riyadh werd de jonge Ier Michael Pender die met HHS Calais (v.Cavalier Royale) zijn tweede GCT Grote Prijs op naam schreef en de hoofdprijs van 300.000 euro kaapte. Harrie Smolders eindigde in deze finale Grote Prijs met  Monaco NOP (v.Cassini II) op de tweede plaats, gevolgd door Jur Vrieling met Long John Silver (v.Lasino).

Volledige eindranking

foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz