Wat een ellendelingen. Heb je met veel moeite en de inzet van heel veel paardenenthousiasten na 15 jaar een traditioneel concours prachtig nieuw leven ingeblazen, komt zo’n stelletje veagan strikers de boel op zaterdagavond verzieken.

Indoor Friesland-bestuurslid Waling Haijtema verklaarde: Tijdens de Grote Prijs van Indoor Friesland zijn we verrast door streakers die de piste betraden met een springruiter in actie. “Als bestuur van de Stichting Indoor Friesland hebben we begrip voor verschillende standpunten in de maatschappij. Wij distantiëren ons nadrukkelijk van activisten die gevaarlijke situaties veroorzaken. De activisten zijn door organisatie en publiek overdragen aan politie en de wedstrijd is na een korte onderbreking gecontinueerd”.

Omdat er teveel herkenbare personen duidelijk in beeld kwamen bij het oppakken van de raddraaiers, is een aantal video’s verwijderd. Het wordt echt tijd dat de KNHS gericht beleid opzet en uitvoert in verband met de public affairs, anders dan: niet laten zien, dan weet de wereld ook nergens van.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz