De laatste internationale dressuurrubriek van Indoor Friesland 2023, de Intermediair I CDI3*, is vanochtend gewonnen door de pas 21-jarige Lauren Neville. Samen met haar George (v. Johnson) scoorde ze 69.412% in het WTC Expo te Leeuwarden. Tweede werd Daniëlle Heikoop met haar Friese paard Knillis V. Fan de Miedwei (67.745%) en als derde mocht Elisabeth Postmus-Penterman met Holandri-BO (v. Andretti) opstellen (67.059%). 

Laurens moeder straalt wanneer haar dochter de ring uitkomt: “Dit is overweldigend, haar beste score ooit in de Intermediaire”. Ook Lauren is blij: “Het ging echt heel goed, zo heb ik het nog niet meegemaakt. Het is zijn eerste grote, internationale indoorwedstrijd en dan meteen in zo’n indrukwekkende ring. Hij vond het wel spannend, maar bleef mooi voor mij gaan. Dit jaar heb ik Young Riders gereden en nu gaan we ons opmaken voor de U25. De piaffe gaat al goed en met de passage zijn we druk bezig. Ook moet er nog wat meer rust komen in de eners. George is niet van mij, maar gelukkig heeft hij hele fijne eigenaren. De fokker is weer de zus van de eigenaresse, dus we hebben met zijn allen plezier van hem.”

Het laatste woord over de internationale CDI3* dressuurtour van Indoor Friesland 2022 is aan Daniëlle Heikoop, de nummer twee op een Fries paard: “Op een Fries in Friesland geplaatst worden, leuker kan toch niet? Friezen horen er hier echt bij. Knillis vond het nog wel spannend, maar hij doet altijd mega zijn best, het is een echte sport-Fries, hij gaat ervoor!” 

Foto Ingrid Koldijk

Klik hier voor de uitslag

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz