Hoe kon Indoor Friesland de dressuurrubrieken beter afsluiten dan met Friese paarden in het WTC Expo te Leeuwarden? Met een kür op muziek met acht zwarte parels aan de start. Margriet Koopmans mocht zich als eerste opstellen met haar Ide K.W. (72.700%).

Margriet reed een kür op Lichte Tourniveau. Tweede werd Lisanne Veenje met Wirdmer Fan’e Boppelannen. Zij behaalde 71.600% met een kür op Grand Prixniveau. De derde plaats was voor Hennie Roffel met Renske Carmen f.d Visscherwei (71.375%). Ook Hennie reed op Lichte Tour niveau.

Toelichting van internationale juryleden

De trots van Friesland, niets werd aan het toeval overgelaten. De ruiters kregen de gelegenheid om de baan te verkennen en werden gejureerd door twee Nederlandse, internationale juryleden, Monique Peutz en Patricia Wolters. Na iedere proef gaven de dames de deelnemers uitgebreid toelichting op hun beoordeling wat zeer positief ontvangen werd.

Zelf gefokt

Natuurlijk vroegen we winnares Margriet, die duidelijk nog niet helemaal beseft wat ze allemaal meemaakt, om een reactie. Margriet: “Ik ben super blij, het ging echt zoals ik wilde. Ik woon hier vlakbij, bij Sneek en Ide is mijn eigen paard en ook nog zelf gefokt. Hij is twaalf jaar en ik rijd Lichte Tour met hem. Ik heb er vertrouwen in dat we ook de laatste stap naar de Zware Tour kunnen maken, maar zover is het nog niet. Voor nu vond ik het super gaaf om hier te mogen rijden en ik wil Hergen van Hall dan ook hartelijk bedanken voor de uitnodiging.”

Foto: Digishots

Tekst Marjan de Wildt

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz