Edward Gal is op woensdagavond 25 januari voor het eerst weer in het zadel te zien. Samen met een reeks aan ruiters en trainers treedt hij op tijdens Jumping Amsterdam in een avond die The Top of Dressage genoemd is.

Na de Olympische Spelen vorig jaar besloot Edward Gal een sabbatical te nemen. Ruim anderhalf jaar later keert hij tijdens The Top of Dressage terug in de ring. Edward: “Jumping Amsterdam is een mooi concours met geweldig publiek, een lekkere atmosfeer en ik vind het leuk om juist op deze plek mee te werken aan dit evenement. De interesse lijkt groot. Als ik zo de line-up bekijk, dan snap ik dat ook wel. Zoveel goede ruiters/amazones en trainers, hoe leuk is het om dat allemaal op één avond bij elkaar te zien, als we een inkijkje geven in hoe we werken.” 

De line-up van The Top of Dressage liegt er inderdaad niet om. Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Nicole Werner, de dames van het WK-team Dinja van Liere, Emmelie Scholtens, Thamar Zweistra en Marieke van der Putten en toptrainers Rieky Young en Leunus van Lieren geven acte de présence. Het teamwork tussen de sterren is groot. Zo traint Emmelie bij Edward, wordt Marieke begeleid door Emmelie en lest Thamar bij Hans Peter. Emmelie: “Ik vind het mooi om het grote publiek te laten zien hoe we trainen, thuis en bij mijn instructeur Edward Gal. Het publiek ziet normaal alleen een proefje en nu zien ze hoe we trainen en getraind worden. Eigenlijk is dit nog leuker dan een proef of zelfs een kür op muziek, je steekt er ook nog wat van op. Ik vind het extra leuk om de clinic met mijn vaste instructeur Edward te mogen doen.”

Lövsta Future Challenge
De avond start met een nieuwe internationale competitie voor U25-ruiters, de Lövsta Future Challenge. Jumping Amsterdam organiseert samen met de wereldbekerwedstrijden in Gothenburg en Vilhelmsborg het toernooi om de jeugd de mogelijkheid te geven alvast te proeven van het wereldbekercircuit. Bij de Lövsta Future Challenge is er een totaal van acht deelnemers waarvan Zweden, Denemarken en Nederland elk twee deelnemers mogen laten meerijden. Andere landen zijn vrij om zich in te schrijven voor de twee overige plaatsen. De wedstrijden bestaan uit twee klassen: FEI U25 Grand Prix en de FEI Grand Prix Kür.

Tickets zijn vanaf nu hier verkrijgbaar.

Foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz