Ondanks 11,2 strafpunten in het afsluitende springparcours is de 26-jarige Janneke Boonzaaijer in Boekelo Nederlands kampioen eventing geworden. Het werd nog spannend voor de nuchtere sympathieke amazone uit Renswoude maar ze bleef met haar Bouncer Beau Posthumus net voor met slechts 0,8 strafpunten. De 21-jarige amazone uit Terschuur pakte namelijk slechts 6,4 strafpunten in het springen. De derde plaats ging naar veteraan Adriaan Smeulders met Ekow, hij reed een springproef met 14,4 strafpunten. Sanne de Jong toonde karakter door tot het laatst door te strijden met haar Jersey MFB NOP, zij hield het keurig bij 4,8 strafpunten, jammergenoeg veranderde dat weinig aan haar laatste positie.

Gezien de klasseringen in een internationaal veld kun je nauwelijks spreken van eremetaal, goud, zilver of brons. Janneke Boonzaaijer werd 37e, Beau Posthumus 38e, Adriaan Smeulders 48e.

Klik hier voor de uitslag

foto Ashley Claus

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz