In IJsselmuiden is zaterdag begonnen met de GMB jongepaardencompetitie voor vier- tot zevenjarigen springpaarden. De vierjarige werden beoordeeld door Freek van der Laan en Michel Priemis. De vijfjarige en de zes- en zevenjarige sprongen een basisparcours gevolgd door een barrage. In alle rubrieken leverde dit mooie sport én mooie winnaars op.

Freek van der Laan en Michel Priemis kenden de meeste punten toe aan Jasmin Seppälä met A Golden Coco Z (v. Aganix du Seigneur), gefokt door Fernhout – Wekema uit De Wilp. Welmoed Lyklema eindigde op de tweede plaats, ze had de Apardi-zoon Nishville, gefokt door A.J. Lievaart uit het Friese Wijckel, gezadeld. Ze werd gevolgd door Sally Hopkinson met Azure Z (v. Apardi) die gefokt is door Tal Milstein.

Vijfjarige

Bij de vijfjarige kwamen 22 combinaties terug voor de barrage. Lars Kuster trok als laatste starter aan het langste eind. Met Don Tarpania Z (v. Dominator Z), gefokt doorA.P.G. de Lange uit Swifterbant, realiseerde hij een tijd van 30.84, goed voor de winst. Tweede werd routinier Jarno Hesselink met Mister Medal. Deze zoon van van Casago is gefokt door I. Kruts uit Ter Aar. Roel Harke realiseerde de derde tijd met de door hemzelf gefokte Mississipy (v. Falaise de Muze).

Zesjarigen

De GMB Competitie kende een goede start voor Bas van den Burg. Hij won met de door Thomas Prekel en Tamarah Venema gefokte Be Hippy TT (v. Balou de Rouet) de rubriek voor zes- en zevenjarige. Op de tweede plaats eindigde Noelle Klokman met de Dominator Z-nakomeling Dikato van het Hoefsmidhof Z (v. Ukato). Deze zwarte ruin is gefokt door Yves Meuris uit het Belgische Kozen. Als derde mocht Luke Hill zich opstellen met Louay Fortuna (v. Cohinoor), die, zoals haar naam al doet vermoeden, komt uit de succesvolle fokkerij van Rintjes Tjeenk Willink.

Uitslag

Foto GMB Jongepaardencompetitie 2021

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz