Alle 75 paarden voor de 51ste editie van Military Boekelo-Enschede hebben de veterinaire inspectie goed doorstaan. Er komt een keur aan ruiters aan de start, onder wie wereldkampioene Yasmin Ingham.

Thierry van Reine is donderdag om 10.00 uur de eerste ruiter in het sterke internationale veld, die voor de dressuur in actie komt. Voor zijn negentienjarige bruine ruin ASCI Harry Belafonte (v. Heraldik XX x Zamiro) wordt ‘Boekelo’ de laatste uit zijn carrière. Thierry van Reine maakt met zijn afscheid nemende topper deel uit van de Nederlandse equipe. De andere drie zijn om 11.25 uur Sanne de Jong met de achtjarige bruine merrie Jersey MBF NOP (v. Fibonacci x Wietvot), om 14.00 uur Janneke Boonzaaijer met de twaalfjarige schimmelruin Bouncer (v. Killinick Bouncer x Gothland XX) en om 15.25 uur regerend nationaal kampioen Tim Lips met de vijftienjarige ruin Wicro Quibus (v. Quasimodo Z x Rupie Star).

Finale Nations Cup
Behalve de individuele zege staan er in Boekelo nog drie overwinningen op het spel. Dat zijn die in het Nederlands individueel kampioenschap en de landenwedstrijd en de eindzege in de strijd om de door Zweden verdedigde FEI Eventing Nations Cup, waarvoor in Boekelo de laatste wedstrijd van dit jaar wordt verreden. Voor deze competitie werd eerder dit jaar gereden in Pratoni del Vivaro, Houghton Hall, Strzegom, Avenches, Le Pin au Aras, Arville en Bromont.

Duitsland aan leiding
Na deze zeven wedstrijden gaat Duitsland aan de leiding met 380 punten, gevolgd door de Italianen met 360 punten. Zweden staat momenteel derde met 330 punten. Nederland neemt in het tussenklassement de twaalfde plek in met een totaal van 90 punten. Opvallend is dat Duitsland en Zweden aan vijf wedstrijden in de serie deelnam. Italië was als enige land bij alle zes ontmoetingen van de partij. Nederland startte slechts één keer. Het werd tweede in het Poolse Strzegom.

Duitsland, Italië en Zweden zijn met een team naar Boekelo afgereisd, waardoor de strijd om de eindzege in deze competitie nog geheel open is.

In Boekelo gaan donderdag de ruiters van tien nationale teams van start. De individueel deelnemende combinaties komen vrijdag vanaf 10.00 uur aan de beurt. Daarbij zijn ook de

Foto Ashley Claus: Wereldkampioene Yasmin Ingham met haar bruine merrie Rehy DJ.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz