Het Belgische viertal Koen Vereecke (Kasanova de la Pomme), Gregory Wathelet (Iron Man van de Padenborre), Gilles Thomas (Calleryama) en Jerome Guery (Quel Homme de Hus) heeft de Longines FEI Jumping Nations Cup™ 2022 gewonnen. België won hiermee ook kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Zwitserland was het enige andere land dat op jacht was naar die Olympische kwalificatie maar ze moesten aan het eind van de dag met een totaalscore van vier fouten genoegen nemen met de derde plaats achter Frankrijk dat ook vier strafpunten liet noteren maar sneller was.

Nederland eindigde als vierde met acht fouten, terwijl Groot-Brittannië, Spanje en Duitsland allemaal 16 fouten pakten om de volgende drie plaatsingen te behalen. Team Ierland eindigde als laatste van de acht deelnemende landen op een eindstand van 20.

Klik hier voor de uitslag

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz