Nederland is met 8 strafpunten 5e geworden in de eerste omloop van de Nations Cup finale in Barcelona. Daarmee is het team geplaatst voor de finale op zondagmiddag om 15.00 uur. Frankrijk staat foutloos aan kop, gevolgd door Ierland met 4 en Spanje en België met 5.

Harrie Smolders was met Monaco NOP als laatste starter van het team de beste met een onberispelijke foutloze ronde. Maikel van der Vleuten was met Beauville Z NOP begonnen met 4 strafpunten waarna Johnny Pals de boel op scherp zette door met Zarkava Hero Z met 24 strafpunten over de finish te komen. Jur Vrieling leek met de overtuigend springende long John Silver foutloos rond te komen maar de allerlaatste balk, een steilsprong na de driesprong, kwam toch naar beneden.

Dat betekende een totaal van 8 strafpunten, wat ook Zwitserland en Duitsland als resultaat scoorden. De beste acht landen starten zondag in de finale, de andere landen starten zaterdag in de troostfinale.

Klik hier voor de uitslag

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz