Publiekelijk worden beschuldigd van paardenmishandeling zonder dat je je kunt verdedigen. Het overkwam Danique Koning. Beelden van haar paard verschenen afgelopen vrijdag in de uitzending van EditieNL, dat aandacht besteedde aan de campagne van Dierenrecht tegen de drafsport.

Danique Koning zocht contact met Dierenrecht. Ze wilde haar verhaal vertellen, het gesprek aangaan. Maar Dierenrecht gaf niet thuis. De nieuwe website MyCompass.Horse deelde het verhaal van Danique en haar draver Illegal Heydey (Mini) omdat de redactie paardenwelzijn, en het debat daarover, erg belangrijk vindt. Maar dan wel op basis van hoor en wederhoor.

Een bijzonder verhaal dat teruggaat naar de essentie van waar paardensport over zou moeten gaan: de onverwoestbare band tussen een paard en een mens die ondanks allerlei beproevingen de beste versie van zichzelf worden.

Klik hier voor het verhaal op MyCompass.horse

📸@Noordtrot.nl

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz