Op het wereldkampioenschap van Pratoni del Vivaro heeft Jordy Wilken zijn Burry Spirit teruggetrokken voor de afsluitende springproef. Sanne de Jong moest 9,2 strafpunten bij haar totaal optellen en staat op een totaal van 91. Halverwege de proef zijn er nog niet veel foutloze combinaties mar de beste 25 moeten nog komen. Michael Jung springt echter ook een 1m60-parcours en er mag dan ook verwacht worden dat hij de nieuwe wereldkampioen wordt.

Waar bondscoach Andrew Heffernan zich eerder al tevreden toonde met de matige dressuuruitslagen van de Nederlanders, was hij ook nu weer tevreden met de prestaties in de cross. De KNHS-persafdeling meldt het zelfs als een prestatie om de cross uit te rijden, ongelofelijk voor een sportbond waar het op dat niveau dient te gaan om topprestaties. Heffernan: “Ik ben tevreden, al had ik graag twee foutloze rondes gezien uiteraard. Sanne reed een geweldige ronde, maar kreeg een ongelukkige fout op het eind van de cross. Die had ze niet verdiend, maar zo is de sport. Een heleboel goede ruiters, zoals bijvoorbeeld Andrew Hoy, kwamen vandaag in de problemen. Dus ik ben trots op Sanne en Jordy, het is weer een stap in de goede richting.”

Zou je kunnen geloven dat dit soort uitspraken gedaan worden bij het springen en de dressuur in Nederland? Er is werk aan de winkel voor de KNHS want bij de beste eventingruiters van Nederland zijn er geen die op hoog (of zelfs hoger) niveau een springproef (zoals Michael Jung) of een dressuurproef (zoals Ingrid Klimke) kunnen rijden. En dan blijf je in de tegenwoordige eventing-wereld altijd ver achteraan lopen. Dat Jordy Wilken en Sanne de Jong nog lang niet zover zijn, is ze niet aan te rekenen. En dat hun eigen omgeving het fantastisch vindt, is ook te begrijpen. Maar dat een bondscoach en een sportbond net doen of het wereldprestaties zijn…..?

Klik hier voor de stand

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz