Charlotte Fry heeft met Glamourdale ook het wereldkampioenschap in de kür gepakt. De Britse amazone uit het Brabantse Den Hout heeft hiermee samen met Gertjan en Anne van Olst een ongekend succes behaald in Herning. Dinja van Liere met Hermes pakte het brons, Cathrine Laudrup-Dufour met Vamos Amigos als laatste starter het zilver.

Charlotte Dujardin, 6e in de Special, reed de pas 9-jarige vos Imhotep (Everdale x Vivaldi) naar een plaats met 83.132%, met jurybeoordelingen die direct na de proef uiteenliepen van 1e tot 7e. Isabell Werth met de 12-jarige DSP Quantaz kwam tot 83.339%, Benjamin Werndl met Famoso pakte ondanks wat spanningsfouten de kop met 85.893%, maar toen moesten de Special-medaillewinnaars nog komen.

De eerste was Charlotte Fry met de machtige Glamourdale. Met prachtige uitgestrekte gangen, dubbele pirouettes en een imponerende uitstraling klommen ze in de tussenstanden snel naar de eerste plaats, met een meeklappend publiek in het laatste gedeelte en een jubelend applaus als beloning met een score van 90.654%.

Dinja van Liere had met haar Hermes de ondankbare taak om daarbij in de buurt te komen. Dat lukte niet. De hengst kon vanavond in Herning net niet genoeg imponeren. Met een mannetje of tien oranje begeleiding op het schavotje bij de ingang kwam ze toch tot een heel mooie 86.900%.

Cathrine Laudrup-Dufour reed als laatste starter met Vamos Amigos het stadion binnen. En ook zij konden niet tippen aan de uitstraling van Glamourdale. Vamos Amigos is in alles een fractie sneller, minder verheven, minder ruim en minder majestueus dan Glamourdale en dat verschil was vanavond goed te zien. Een heel mooie prestatie ondanks het foutje aan het begin waarmee ze 89.411% scoorde.

Emmelie Scholtens kwam met Indian Rock als eerste starter niet verder dan 74.589% met een unaniem laatste 15e plaats.

Klik hier voor de uitslag

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz