Op donderdag 1 en vrijdag 2 september wordt de jaarlijkse Nationale Veulenkeuring Eventing gehouden. Op donderdag vanaf 19.00 uur in het Gelderse Putten, op vrijdag vanaf 19.00 uur bij de beroemde Stal De Muze in het Belgische Sint-Niklaas. De aanmelding ervoor is open via info@dutcheventingstables.nl.

De juryleden Marc van der Beken en Kees van den Oetelaar jureren beide avonden van 19.00 tot 20.00 uur de hengstveulens en in het volgende uur de merrieveulens. Aansluitend volgt de kampioenskeuring.

“De Nationale Veulenkeuring Eventing is nu voor het derde jaar onze oproep aan fokkers om deel te nemen met veulens met veel bloed, steeds vaker zelfs bewust in de eventingrichting gefokt. De eventingsport blijft groeien in aantallen gebruikers en aandacht en daarmee wordt het gericht fokken ook steeds interessanter. We willen de fokkerstrots stimuleren en met de keuring ook de afzet bevorderen. Als je een veulen in de schijnwerpers zet, dan heb je meer kans,” zegt initiatiefnemer René van der Leest.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz