het Nederlandse dressuurteam is als vijfde geëindigd bij de wereldkampioenschappen in het Deense Herning. Het werd geen medaille maar wel kwalificatie voor de Olympische Spelen van Parijs. Met Dinja van Liere als veruit de beste scoorde het oranje team een totaal van 225.621, net niet genoeg voor een medaille. De strijd bleef tot het eind toe uiterst spannend. Charlotte Fry reed aan het eind van de maar liefst 93 starters haar geweldige Glamourdale naar de eerste plaats (80.838%) waar Dinja van Liere met 78.835% lang bovenaan had gestaan. Cathrine Laudrup-Dufour ging daar zelfs nog overheen met 81.864%, wat de gouden medaille op dat moment betekende. En toen was het wachten op de allerlaatste Duitse deelnemer Frederic Wandres met Duke of Britain. Eerst reed Patrick Kittel zijn 10-jarige Touchdown nog naar 76.552%, wat Zweden zo’n 1,5% boven Nederland bracht. En toen moest de beslissing vallen. Frederic Wandres kwam met zijn hectische vos niet tot de 81% die nodig waren voor het wereldkampioenschap. En dat betekende Denemarken 1, Engeland 2 en Duitsland 3.

Emmelie Scholtens reed met een mooie proef Indian Rock naar 74.410% wat de 16e plaats betekende. Thamar Zweistra kwam op de eerste dag al tot 72.376% met Hexagon’s Ich Weiss, goed voor de 22e plaats. Marieke van der Putten kwam met Toveslettens Titanium RS2 tot 71.118%, de 29e plaats.

Denemarken beleefde natuurlijk een geweldig eerste weekend van het WK in Herning. Nog nooit eindigde het Deense dressuurteam op de eerste plaats in zo’n toonaangevend internationaal kampioenschap. Cathrine Laudrup-Dufour, Carina Cassoe Krüth en Nanna Merrald Rasmussen reden zo sterk dat zelfs de 76.584% van Daniel Bachmann Andersen het streepresultaat werd.

Carina Cassøe Krüth

Individuele klassering

Team klassering

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz