[responsive_menu_pro]

Wie op dit moment tuigpaarden heeft, heeft iets heel waardevols in handen. Wie de allerbeste tuigpaarden heeft, heeft goud in handen. En wie als organisator het tuigpaard omarmt, kan op veel publieke waardering rekenen. Daarom gaat het tuigpaard in de komende jaren van grote betekenis zijn. Dat schrijft stuurgroep-voorzitter Henk Lassche in het kader van zijn 37e Nationale Tuigpaardendag op zaterdag 13 augustus.

Jazeker, het is op dit moment erg onrustig in de stad en op het platteland. En ook in de paardensport. Maar dit is juist een kans voor de tuigpaardenfokker, -sporter en organisator. Want als alles anders wordt, mag je juist scherp nadenken over wie je nu bent en straks wilt zijn. In marketingtaal heet dit ook wel ‘je waardepropositie bepalen’. Het is de belofte die je doet over de waarde die je levert. De belangrijkste reden om ‘iets met de ander te doen’.

In ons geval willen we graag de waarde van het tuigpaard bepalen. Het paard waar we zelf zo naar verlangen en de ander graag mee verleiden. Je kunt ook zeggen; het is onze tuigpaardbelofte.

Samenkomen op het platteland
Het tuigpaard is van toegevoegde waarde als jong en oud samenkomen op het platteland. Met tuigpaarden leveren we organisatoren sfeer, show, beleving, afwisseling, traditie, historie en fans. Hierdoor gaat het vliegwiel van een evenement op het platteland draaien. Het bewijs hiervan is dit jaar alweer volop geleverd. Kijk alleen maar naar alle drukbezochte evenementen waar onze tuigpaarden dit jaar al acte de présence gaven!

Saamhorigheid, verbinding en leefbaarheid
Indirect leveren we met tuigpaarden nog iets veel mooiers. Als je het maar wilt zien. Door onze publiekstrekker het tuigpaard dragen we bij aan saamhorigheid, verbinding en leefbaarheid in onze dorpen en steden. Nu alles wat het platteland rijk is onder druk lijkt te komen te staan, is juist dat heel waardevol. Een belangrijk onderdeel van de tuigpaardbelofte.

Het vraagt van ons tuigpaardenmensen wel om snel te anticiperen. Gericht zijn op kansen in een veranderende omgeving. Niet bij de pakken neerzitten. We kunnen met onze tuigpaardbelofte nog veel méér gaan samenwerken. Méér waarde toevoegen. Méér leren van elkaar.

Welke tuigpaardorganisatoren zetten al succesvolle stapjes in onze veranderende omgeving? Wat kunnen we van hen van leren en kopiëren? Of is er al een organisatie in staat om met een nieuw concept door te ontwikkelen? Hebben we ook verbinding met de bewoners in de dorpen en steden van het platteland? Want alleen dat geeft bestaansrecht.

Laten we na de Nationale Tuigpaardendag ook tijd nemen om de volgende stappen te zetten. Het concept tuigpaarden nog beter gaan vermarkten. Want dat zal wel nodig zijn als alles aan het veranderen is.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz