[responsive_menu_pro]

De Ier Daniel Coyle heeft met Oak Grove’s Carlyle, de Casall-zoon die eerder onder Jeroen Dubbeldam liep, de Grote Prijs van Rotterdam gewonnen. Als laatste starter reed hij Kevin Jochems met Cornetboy van de eerste plaats. De 26-jarige Kevin, die snel de paarden van Bart Bles onder zijn hoede krijgt, had eerder in de barrage van 14 van de 45 deelnemers al een kunststukje geleverd door sneller foutloos te rijden dan prijsvechter Julien Epaillard met Caracole de la Roque (Zandor Z x Kannan).

Eerder in de barrage waren er al goede pogingen van Kevin Staut en Lars Kersten. Routinier Kevin Staut met BondJamesbond de Hay (v. Diamant de Semilly) was de eerste foutloze in een tijd die te verbeteren leek. Lars Kersten, 22 jaar en nr. 493 op de FEI-wereldranglijst, probeerde het knap met de Silvio-zoon Emmerton maar hij haalde de tijd van Kevin Staut net niet, uiteindelijk werd hij zevende.

Niet de gerenommeerde namen kwamen voor Nederland teug in de barrage: die sneuvelden zonder uitzondering in de eerste ronde. Patrick Lemmen, 37 jaar en nr. 302 op de wereldranglijst, deed een uitstekende poging met zijn Exit Remo (v. San Remo), het paard van de familie Van de Mheen. Hij werd in dit wereldveld knap vierde. Het was mooi dat ook Hessel Hoekstra, 22 jaar en nr. 427 op de wereldranglijst, met Icoon VDL (Bubalu x Cardento) zich voor de barrage plaatste, hij kreeg een fout in de dubbel met zijn Icoon VDL (Bubalu x Cardento) en werd negende.

Klik hier voor de uitslag

Foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz