[responsive_menu_pro]

Bij een door de Nederlandse Dopingautoriteit uitgevoerde controle na afloop van het NK springen dat in april in Deurne is verreden, is Bart Bles positief bevonden op het gebruik van een middel dat op de lijst van humane ongeoorloofde middelen staat. Bles raakt hierdoor zijn zilveren NK-medaille kwijt en is per direct geschorst.

Met het wegvallen van Bles uit de uitslag van het NK schuift Sanne Thijssen nu door naar de tweede positie achter kampioen Willem Greve en wint Jur Vrieling brons.

Avondje stappen
Bart Bles is duidelijk aangeslagen en teleurgesteld in zichzelf. “Ik heb me mee laten slepen op een avond uit. Ongelofelijk stom en ik heb er vreselijk veel spijt van. Ik laat hiermee het hele team enorm in de steek, het had nooit mogen gebeuren.”

Bles is na bekend worden van de positieve uitslag per direct op non-actief gesteld. Later zal via de geldende procedures bepaald worden hoe lang de ruiter te voet wordt gesteld.

Inmiddels heeft ook sponsor SF Equestrian gemeld volledig verrast en geschokt te zijn over de positieve test bij ruiter Bart Bles: ‘Wij waren hier niet van de op de hoogte en stoppen onmiddellijk de samenwerking.Een dergelijke positieve test past op geen enkele wijze binnen de sport én de contractueel overeengekomen huisregels ten aanzien waarvan SF Equestrian een strikt zero-tolerance beleid voert.Over de verdere en toekomstige gevolgen zal op een later moment nadere informatie worden verstrekt.’

Jack Ansems naar Aken
Met de schorsing gaat er ook een streep door de deelname van de ruiter aan het CHIO Aken, dat van 28 juni tot en met 3 juli op de kalender staat. Jack Ansems zal de plaats van Bles innemen bij het CHIO Aken.

Foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz