[responsive_menu_pro]

Merel Blom en Janneke Boonzaaijer waren de winnaars van de finale van de Dutch Eventing Young Horse Trials om de BTTS Horsetrucks Cup. Merel Blom reed in Renswoude de vierjarige Killer Queen (I’m Special de Muze x Calido 1) met de beste finalescore naar de overwinning, Janneke Boonzaaijer pakte in de regen de overwinning bij de vijfjarige talenten met de goedgekeurde hengst Moreno Grove (Herald III x Coconut Grove).

Merel Blom zat er met haar paarden goed vooraan bij vandaag in Renswoude. Ze werd bij de vierjarige paarden ook nog eens 3e met New Glasgow (Glasgow vh Merelnest x Quintero) na Kim Falkena met Nevena (Douglas x Indoctro) en 4e met Newton (v. Verdi TN). Op de vijfde plaatse eindigde Mariska Witte met Namasté (Van Gogh x Valliant).

Merel Blom wordt met haar overinning met Killer Queen (op de foto met Gemstone) gefeliciteerd door Piet Boelhouwer van BTTS Horsetrucks en jurylid Irene de Wolf. Rechts de nummer 2, Kim Falkena met Nevena.

Bij de vijfjarige paarden, ook gejureerd door Irene de Wolf (dressuur), Bert Wagenvoort (springen) en Marc van de Beke (cross), sprong Janneke Boonzaaijer er bovenuit met Moreno Grove waardoor ze afgetekend kampioen werd. Merel Blom volgde met Duke’s Joy (Duke of Heart xx x Con Air) en ze werd ook vierde met Mont Blanc (Vigo D´Arsouilles x Indoctro). Renske Kroeze kwam ertussen op de derde plaats met de hengst Magic Coconut (Carrera VDL x Coconut Grove), vijfde werd Patrick Verbakel met Marvelous Coconut (Glasgow x Coconut Grove).

In de pauzes werden in Renswoude ook veulens gepresenteerd.

Merel Blom voorbeeld
Initiatiefnemer René van der Leest was blij met deze finale: ‘Je ziet met name bij de vijfjarige veel paarden met een volbloed-inbreng, dan doet bij voorbeeld Coconut Grove prominent mee, dat vond ik leuk om te zien. De echt voor de eventing gefokte paarden komen bovendrijven. We hebben geprobeerd ook aandacht te geven aan de veulens die op onze topstallen geboren worden, de hele eventingtop is nu ook met de fokkerij bezig, dat vind ik een mooie constatering. En als derde punt van vandaag: als het om het opleiden van eventingpaarden gaat, kunnen mensen echt een voorbeeld nemen aan Merel Blom! Zeer terecht dat ze met haar paarden zo hoog scoort! En nu op naar volgend jaar, we gaan onze lijn van gerichte fokkerij voor de eventingpaarden vasthouden om het te kunnen stimuleren!’

Hoofdfoto Ashley Claus: Janneke Boonzaaijer werd met haar overwinning met Moreno Grove gefeliciteerd door Irene de Wolf en Piet Boelhouwer van BTTS Horsetrucks.
Andere foto’s: Eric Steffens

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz