[responsive_menu_pro]

Vijf ruiters slaagden er in Rome in om dubbel foutloos te blijven in de 1m60-landenwedstrijd in Rome. Willem Greve was een van hen en daarmee droeg hij knap bij aan de derde plaats van het Nederlandse team. Winnaar werd Frankrijk onder leiding van Henk Nooren, tweede werd België.

Frankrijk reed naar een 0-score in totaal, mede door de dubbel-foutloze prestatie van Roger-Yves Bost met Cassius Clay Vdv Z, de Calvino Z x Wolfgang van fokker George van der Velden. Ook Simon Delestre met de jonge Hickstead Cayman Jolly Jumper en Kevin Staut met de jonge Toulon Visconti du Telman bleven dubbel foutloos.

Onder leiding van Peter Weinberg werd België knap tweede ondanks het uitvallen van Gregory Wathelet met Nevados S (v. Calvados Z) na een berg van strafpunten in de eerste omloop. Nicola Philippaerts reed twee keer 0 met Katanga van het Dingeshof (v. Cardento). Pieter Clemens bleef met Akarad Hero Z (v. Aganix du Seigneur) van eigenaar Jos Lansink op 0 en 8, Jerome Guery reed met Quel Homme de Hus (v. Quidan de Revel) naar 4 en 0.

Waar Frankrijk op 0 bleef en België op 4, eindigde Nederland op 8. In beide omlopen was Jur Vrieling met Long John Silver met 5 en 9 het streepresultaat. Bart Blas reed Kriskras DV naar 0 en 4, Marc Houtzager 4 en 0 met Sterrehof’s Dante NOP. Willem Greve verzekerde de debuterende bondscoach Jos Lansink en de ter plekke toekijkende KNHS-topsportdirecteur Iris Boekhouwer van de derde plaats met zijn dubbel foutloze prestatie.

Klik hier voor de uitslag

Foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz