[responsive_menu_pro]

Cynthia Danvers klimt steeds verder op in de rijen van de internationale voltigewereld. Vorig jaar leidde ze haar team naar een derde plaats in de Nations Cup, dit jaar is ze uitgenodigd om in Aken te komen jureren. ‘Ik ben er vroeger zelf gestart als voltigeur en longeur. Dat ik nu ook nog daar mag jureren is toch vrij uniek,’ vertelt ze.

Vanaf januari al mag Cynthia daarom geen training meer geven en longeren tot na het WK omdat haar team en de solisten nog in de race zijn voor het WK. In Jacques Ferrari, voormalig wereldkampioen en opleider van veel kampioenen, heeft ze een waardige vervanger gevonden: ‘Gelukkig zijn er veel mensen in mijn omgeving die me ondersteunen zodat ik in Aken kan jureren. Fijn dat we bij de KNHS nu te maken met Monique van der Heijden, dat werkt heel positief en dat geeft energie, dat was even nodig na vorig jaar toen de uitzending misliep! Dit weekend jureer ik de observatie voor de senioren in Warendorf, het weekend erna op de Preis der Besten in Warendorf mag ik meebepalen wie er voor Duitsland mee naar het WK mag. Het gaat weer de goede kant op!’

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz