[responsive_menu_pro]

Op de dag dat in Oekraïne de oorlog uitbreekt, maakt de FEI bekend dat van 28 juni t/m 3 juli in Aken de Jeugd Equestrian Games 2022 worden gehouden. Met deelnemers (15-18 jaar) uit 30 landen, waaronder Rusland.

Omdat de Jeugd Olympische Spelen in het Senegalese Dakar zijn uitgesteld tot 2026, vindt de FEI het nodig om ‘jonge ruiters ‘niet negatief te beïnvloeden door de afwezigheid van de Youth Olympic Games’. In Aken krijgen de deelnemers ook een cultuur- en onderwijsprogramma dat is opgezet in samenwerking met het IOC, het Internationaal Olympisch Comité.

De deelnemers strijden in hetzelfde format als in eerdere edities van de YOG. Atleten zullen onbekende paarden rijden -toegewezen door een willekeurige trekking en geleverd door het organiserend comité- en zullen drie trainingsdagen en een welkomstwedstrijd hebben – buiten het officiële programma – ‘om hun band te versterken en een solide partnerschap te smeden’.

Deelnemende landen zijn Argentinië, Australië, België, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Egypte, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Guatemala, Honduras, Iran, Jordanië, Saoedi-Arabië, Mexico, Marokko, Nieuw-Zeeland, Palestina, Paraguay, Qatar , Rusland, Zuid-Afrika, Syrië, Tunesië, Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten van Amerika, Uruguay, Oezbekistan en Zimbabwe.

De FEI komt met ronkende teksten, in de mond gelegd bij FEI-voorzitter Ingmar De Vos: “Dit is een once-in-a-lifetime evenement dat jonge ruiters van over de hele wereld zal inspireren, waardoor dit niet alleen een lonende, opwindende en impactvolle ervaring voor hen is, maar met een educatieve dimensie, fundamenteel voor het bijbrengen van de filosofie van de Olympische Spelen. De jeugd blootstellen aan de integrale waarden die rond Olympisme zijn gebouwd en die uiteindelijk de verdere ontwikkeling van vaardigheden zullen aanmoedigen om hoge prestatieniveaus te bereiken, terwijl vriendschap en respect in de sportarena worden begrepen.’

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz