[responsive_menu_pro]

Op 18 en 19 maart wordt in Equicentrum Sprong Vooruit in het Oost-Brabantse Rijkevoort voor de tweede keer gestreden om de titel De Beste Allround Hoefsmid van Nederland. Joshua Biersteker uit Den Helder gaat zijn titel verdedigen en gaat voor de wisselbeker van Duo Protection.

De Nederlandse Vereniging van Hoefsmeden organiseert voor de 2e keer deze wedstrijd . De NVvH wil haar leden verenigen tijdens een uniek evenement waarbij ze doen wat ze het liefst doen: paarden beslaan. 
 
Deelnemers, minimaal 1 jaar in bezit van een hoefsmid-diploma, beslaan op 18 en 19 maart in maximaal 90 minuten een paard met eigen middelen. Er kunnen maximaal 40 NVvH-leden meedoen. Twee leden beoordelen het beslag. Hier worden het bekappen, de ijzerkeuze, pasvorm van de ijzers, het nagelen, de stand en eventuele standcorrectie en het totaalbeeld bekeken. Eén jurylid gaat over de ergonomie en veiligheid van de bus. Dit wordt uitgevoerd door een Arbo-medewerker of brandweercommandant. Eén jurylid kijkt naar ergonomie bij de hoefsmid tijdens het werk: werkhouding, gebruik hulpmiddelen etc. Eén jurylid gaat over de communicatie van de hoefsmid met de klant. Dit kan een vrijwilliger zijn die het paard vasthoudt en een vragenlijst invult.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz