Het SFN II heeft de zesjarige Kadorena (NRPS-goedgekeurde Daloxe Corton DH x Royal Highness x Jackson) gekocht. Kim Hoogenraat bracht de merrie succesvol tot nu toe uit in de springsport en dat zal voorlopig zo blijven.

Kadorena is een in 2015 geboren merrie die het levenslicht zag in de stoeterij van Gerrit Deen in Enkhuizen. Hij werd door Marco Brouwer aangekocht en naar Stal Hoogenraat gebracht, waar Kim haar ging rijden. De combinatie ontwikkelde zich positief en Willy van der Ham benaderde Hoogenraat met de interesse vanuit het SFN.

Vader van Kadorena is de in 2005 geboren hengst Daloxe Corton DN. Hij is een zoon van Dollar de la Pierre, succesvol in de springsport onder de naam Tlalloc la Silla. In het Mexicaanse Monterrey werd hij één van de steunpilaren van de stoeterij van Alfonso Romo. Na zijn terugkeer naar Frankrijk werd Dollar de la Pierre bereden door Reynald Angot, die met hem het teamgoud wist te veroveren op de WEG in 2002 in Jerez de la Frontera. In dat team zat ook Gilles Bertran de Balanda, die in 1984 met de merrie Loripierre nationaal Frans kampioen werd. Loripierre is de moeder van Dollar de la Pierre. De moeder van Daloxe Corton DN is de merrie U-Sprit, die de legendarische hengst Baloubet du Rouet als vader heeft. De moeder van U-Sprit is Esprit, die als bekendste zoon Tinka’s Boy heeft gebracht. Moeder van Kadorena is Royal Dorena DN, Royal Highness x Jackson.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz