Stal De Groote Kamps van Jeroen en Astrid Bakker uit Raalte was vorig weekend succesvol op de AES-hengstenkeuring met de enige ‘approved’ hengst Loxton, vandaag was het weer raak. Maikel van der Vleuten won met de 8-jarige KWPN-goedgekeurde Idrigill van de Groote Kamps (Kannan x Indoctro x Notaris) de Grote Prijs in Kronenberg over 1m40/1m45.

Maikel, die Indrigill in juni overnam van vaste Groote Kamp-ruiter Frank Buitenhuis, was de snelste van 12 barragekandidaten in de proef met 56 deelnemers. Binnen dezelfde seconde werd Loewie Joppen tweede met Hantano, die op de startlijst met onbekende afstamming geboren werd in 2013 maar in het echt 9 jaar oud is en een zoon van Quasimodo Z uit een Numero Uno x Calypso-moeder.

Harrie Smolders pakte voor de familie Gates de vijfde plaats met Copycat Z (Comilfo Plus Z x Caretano), Maikel van der Vleuten werd ook zesde met de Warrant x Purioso-zoon Edgar.

Klik hier voor de uitslag

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz