Het succesvolle Lichte Tour paard Gaborone ( Bretton Woods x Ferro x Amor) van Willem Kasius en Jikke Brouwer gaat zijn carrière voortzetten als internationaal voltigepaard en dressuurpaard. Cynthia Danvers heeft de 1m85 grote zwarte ruin gekocht om onder andere in te kunnen zetten voor Renske van Schaik die het afgelopen weekend nog 4e werd op het internationale voltigeconcours in Portaguaro. Gaborone wordt ook ingezet voor het team Roy Rogers dat dit jaar nog een podiumplaats behaalde in Aken.

Gaborone werd in 2022 geboren uit de elite preferente prestatie en sportmerrie Larmante, waarvan inmiddels al vijf kinderen op lichte tour-niveau lopen naast de drie Z-dressuurpaarden. De imponerende zwarte ruin werd zelf opgeleid dor Jikke Brouwer t/m Prix St.George.

‘Wij zijn zo ongelofelijk blij dat Willem Kasius ons deze kans gunt en dat wij Gaborone konden kopen, met de hulp van vele lieve mensen die ons supporteren. Het is echt een geweldig paard. Het was voor ons echt liefde op het eerste gezicht en toen we hem uitprobeerden, bleek hij echt een natuurtalent te zijn, met een geweldige galop en een super lief karakter,’ zegt Cynthia Danvers.

‘Zijn eigenaar Willem was ook erg onder de indruk en hij wilde graag bijdragen aan onze successen in de toekomst. Ik kan het nog bijna niet geloven…het is voor ons echt een droom die uitkomt om met Gaborone straks in de ring te verschijnen!’

Gaborone

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz