Jumping Mechelen 2021, onder andere gastheer van de wereldbekerkwalificaties dressuur, springen en vierspannen, wordt een volledig Covid Safe evenement volgens de regels die van 26 tot en met 30 december van toepassing zijn. “We treffen alle nodige voorbereidingen om Vlaanderens Kerstjumping zo veilig mogelijk in te richten. En met de huidige maatregelen zal deze editie zelfs niet zo veel verschillen van het vertrouwde Jumping Mechelen,” aldus voorzitter Gunther van Lent.

Hieronder de belangrijkste zaken kort samengevat. De exacte vereisten kunnen uiteraard nog wijzigen. Check daarom steeds de actuele maatregelen.

Coronacertificaat

Alle aanwezigen (bezoekers, ruiters en medewerkers) vanaf de leeftijd van 12 jaar en 2 maanden, moeten beschikken over een geldig coronacertificaat. Je krijgt toegang mits het voorleggen van:

  • een vaccinatiecertificaat dat bewijst dat je al meer dan 2 weken volledig ingeënt bent;
  • een bewijs van een negatieve PCR-test (minder dan 48 uur geleden afgenomen);
  • een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden oud;
  • een bewijs van een negatieve antigeentest uitgevoerd door medisch geschoold personeel (minder dan 48 uur geleden afgenomen).

Ter plaatse testen is niet mogelijk.

Mondmasker

Daarnaast moet iedereen, vanaf de leeftijd van 10 jaar, een mondmasker dragen. Enkel bij het zittend consumeren, en wanneer je paardrijdt, mag het afgezet worden. Gunther van Lent: “Vergeet ook niet dat wij als organisatie enorm veel voorbereidingen achter de schermen hebben getroffen om ons publiek optimaal te beschermen. Iedereen kan met een gerust hart naar Mechelen afzakken.”

Vertrouwd Jumping Mechelen

“We vieren veertig jaar Jumping Mechelen in de Nekkerhal, met twee wedstrijdpistes en een gezellig standendorp vol leuke winkeltjes en horecagelegenheden, zoals we het gewend zijn dus. Zowel de JM Kids Day als het indoor muziekfestival JM Feest gaan nog steeds door.”

Foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz