Van 21 tot met 24 april 2022 vindt het NK Springen plaats in Deurne. CH Mierlo, jarenlang de organisator van het NK, gaat sinds 1 oktober verder onder de naam Concours Hippique Deurne. De titelstrijd zal plaatsvinden op het fraaie buitenterrein van Green Valley Estate, voorheen bekend als NHB Deurne, de plek van de hippische beroepsopleidingen.

De organisatie zelf zegt daarover: ‘De afgelopen jaren is gebleken dat het organiseren van een concours met de omvang en de daarbij passende accommodatie en de noodzakelijke huur van de hospitality units, tribunes en stallen, een te grote belasting geeft op het beschikbare budget. De eisen van een topsportevenement verhogen continu en vraagt de sport op het niveau van een NK om een dusdanige kwalitatieve accommodatie, die wij in Mierlo niet kunnen bieden. De organisatie van een evenement op het niveau van CH Mierlo is dan ook op de huidige locatie niet meer mogelijk.’

‘Dat betekent dat CH Mierlo vanaf 2022 neer zal strijken in Deurne. Na 50 jaar historie in Mierlo is dit een grote verandering voor ons als bestuur en de zeer betrokken medewerkers waarvan velen afkomstig uit Mierlo. Wij denken echter dat de nieuwe locatie met de vele voordelen van de aanwezige accommodatie, een fantastische nieuwe bodem, stallen en hospitality mogelijkheden een nieuw begin van ons concours op topniveau kan betekenen. Wij hopen dan ook iedereen in 2022 van 20 t/m 24 april te mogen verwelkomen in Deurne.’

Klik hier voor de website van Concours Hippique Deurne

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz