Op 1 oktober staat de nieuwe collectie live van de eventing-veiling voor veulens via het Belgische veilinghuis ET Auction. De veiling met de veelbelovende naam Dutch Eventing Stables Champions Edition 2021 loopt af op dinsdag 12 oktober, direct na Boekelo. De organisatie nodigt potentiële kopers uit om contact op te nemen als ze interesse hebben om in een syndicaat deel te nemen.

‘We zijn er nog steeds voorstander van dat de beste veulens in Nederland en België blijven,’ zegt initiatiefnemer René van der Leest. ‘Daarom: als kopers interesse hebben om samen met ons of met anderen een veulen te kopen, dan moeten ze vooral bellen! Voor ruiters èn fokkers die echt een goed fundament voor de toekomst willen leggen valt er namelijk echt wat te halen.’

‘We kunnen gerust zeggen dat we een hoog kampioensgehalte in onze veiling hebben. Drie veulens hebben al een kampioenslint om gehad, nakomelingen van Moreno Grove, Kasanova de la Pomme en Opium van de Moerhoeve. Kasanova de la Pomme werd zelf na een zinderende barrage kampioen in Zangersheide. Moreno Grove werd kampioen bij de vierjarige. We hebben twee nakomelingen met Herald III, de fantastisch verervende hengst die in de jonge paardencompetities kampioenen aflevert. We hebben twee nakomelingen uit de wereldberoemde Van ‘t Verahof-stam. Dat mag je met recht een kampioenseditie noemen.’

‘De beste veulens hebben we geselecteerd om echte kwaliteit te kunnen bieden. Voor eventing-ruiters maar ook voor springruiters. We bieden bewezen sportstammen met generaties moeders met sportpredicaten en dat gecombineerd met bewezen hengsten. Die kwaliteiten komen bovendrijven. Dat betekent dat de veiling ook enorm interessant kan zijn voor fokkers van eventing- of springpaarden.’

Vanaf 1 oktober is de collectie te bekijken op https://www.et-auction.com/nl/home. De veiling sluit op dinsdag 12 oktober om 21.00 uur.

foto Eventing Photo

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz