De Nederlandse springruiters zijn 6e geworden in de landenwedstrijd in Aken. Kevin Jochems, Bart Bles, Sanne Thijssen en Harrie Smolders kwamen in twee ronden tot een totaal van 21 strafpunten. Sanne Thijssen was de uitblinker met 4 en 0 met haar Con Quidam RB (Quinar x Cardino).

Amerika won de strijd met Jessica Springsteen, Lucy Deslauriers, Brian Moggre en Laura Kraut, die een foutloze eerste ronde afwerkten en het in de tweede omloop nog spannend maakten door fouten van Springsteen en Deslauriers. De foutloze ronden van Moggre en Kraut als laatste starter leverden toch de overwinning op.

Zweden werd tweede met Petronella Andersson, Jens Fredricson, Annika Axelsson en Angelie von Essen die tot 8 strafpunten kwamen. Frankrijk werd derde, Duitsland had de pech dat Marcus Ehning vooraf ten val kwam waardoor hij niet in actie kon komen. Daardoor telde het laatste resultaat van David Will dik mee: 12 erbij betekende de zesde plaats.

Vijf ruiters slaagden erin om dubbel foutloos te blijven: Brian Moggre, Daniel Deusser, Jens Fredricson, Angelie von Essen en Marc Dilasser.

Bekijk hier de uitslag

Foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz