Stichting Hippisch Festijn Grave heeft eerder dit jaar  in verband met de coronacrisis de 23e editie van het 3-daagse paardensportevenement verplaatst naar het weekend van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september 2020.

“Dit jaar hebben we bewust gekozen  voor de organisatie van het Hippisch Festijn Grave na de zomer. Na de “Social Distance Edition” van vorig jaar weten we dat we de sporters en vrijwilligers voldoende ruimte kunnen bieden om afstand te houden. Ook bezoekers kunnen we weer ontvangen en daarnaast kan op zaterdag en zondag vanuit thuis de verrichtingen op het hoofdterrein gevolgd worden en via een livestream op Nieuws.horse/live”, zegt Eddy Thomas, voorzitter van Stichting Hippisch Festijn Grave. 

“Ook is er een verandering in het programma aangebracht. Zo kunnen de paarden op vrijdag en zaterdag starten en verwelkomen we de pony’s op zondag. Dat betekent dat we de Kür op muziek nu op zaterdag organiseren. De Derby blijft wel de grote afsluitende rubriek op de zondag. Beide rubrieken zijn aantrekkelijk voor publiek, dus nu hebben we de publiektrekkers verdeeld over twee dagen.” 

Met een duizend deelnemers over drie dagen is het zowel op de zaterdag als de zondag passen en meten om de deelnemers te kunnen laten starten voordat het donker wordt. Zondag zijn er ruim 400 ponystarts. De belangstelling voor de jeugdrubriek “mini-cross” is groot. Deze speciale rubriek biedt ponyruiters de mogelijkheid om kennis te maken met de paardensportdiscipline Eventing, waarbij de ponycombinaties over vaste en vaak natuurlijke hindernissen springen. ’s Morgens om 9.00 uur gaat in deze rubriek de eerste combinatie van start en net voor de start van de Derby om 16.30 uur verlaat de laatste combinatie het mini-crossparcours. “Het is fijn om te merken dat de jeugd enthousiast is over deze toevoeging aan het programma. Drie jaar geleden hebben we de mini-cross als pilot toegevoegd. Toen hadden we de rubriek snel gevuld. Gezien het enthousiasme was er voldoende reden om dit als een vast onderdeel op te nemen in het programma. Inmiddels is het een van de “hoofdrubrieken” met ruim 60 deelnemers” geeft voorzitter Eddy Thomas aan. “Daarnaast is in het zaterdagprogramma de ruimte voor de ruiters die een koudbloed rijden en/of recreatief rijden opgenomen. 

Ook toekomstige Olympische paarden starten in Grave, want enkele paarden die als jong paard succesvol waren op het Hippisch Festijn Grave verschenen dit jaar aan de start op de Olympische spelen in Tokio.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz