Sanne Thijssen is er zo een van wie je zegt: laat die maar schuiven! Op haar 22e heeft ze de beslissing genomen om op eigen benen verder te gaan.

Dat doet de winnares van Grote Prijs van Rotterdam wel in de buurt van haar ouders: ‘Opa Thijssen woont twee straten verderop, die heeft stallen, daar kan ik beginnen. Vroeger was het een oude kippenschuur en pap en mam zijn daar ook begonnen. Stallen, een molen, een buitenbak, veel weides, prachtig om daar te kunnen beginnen. Alleen geen binnenbak, maar ja, het is twee straten verderop, dus dat is wel op te lossen.’

Het idee om voor zichzelf te beginnen kreeg langzamerhand vorm toen ze samen met haar ex-vriend Kevin Jochems daarover aan het brainstormen was: ‘Daar hebben we het eerst samen over gehad maar uiteindelijk is het niks geworden. Dat was ook zo’n beetje het moment dat de relatie uitging. Ik wilde verder. Ik wil mezelf ontwikkelen, in de handel, rijden voor eigenaren en zo. Nu gaat de handel toch via mijn vader. Ik heb thuis gevraagd of een combinatie van halve dagen thuis en voor mezelf een optie zou kunnen zijn. Gelukkig waren ze net zo enthousiast als ikzelf!’

foto Elianne Castelijns

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz