De Belgen hebben tot nu toe 100% gescoord op het Europees Kampioenschap in het Zuid-Portugese Vilamoura. Donderdag werden de junioren al kampioen met meer dan een balk voorsprong op Zwitserland en Engeland. Vrijdag was het de beurt aan de young riders om het goud op te halen met Ierland op de tweede en Engeland op de derde plaats. Vandaag waren ook de Belgische children de beste van Europa, met een balk voorsprong op Italië en ook hier weer Engeland op de derde plek.

De Nederlandse teams, al te vaak aangemerkt als ‘talenten’, hebben aanzienlijk minder gepresteerd. De junioren onder leiding van Luc Steeghs werden 12e van de 20 deelnemende landen, de young riders werden 8e van de 16 landen. Vandaag slaagden ook de children er niet in om een rol van betekenis te spelen: 12e van de 19.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz