Met volle rubrieken, prachtig weer en veel toeschouwers werd het zaterdag in Houten bij Zilfia’s Hoeve een schitterende dag voor het aangespannen paard. Magnifiek won met Lambertus Huckriede de eerste Westfort Hengstencompetitiewedstrijd, Dylano van Stoeterij Black Horses was met Mark de Groot de beste in de ereklasse tuigpaarden. Wat jammer dat er in zo’n mooie sfeer toch mensen zijn die de liefhebberij van veel mensen proberen te verstoren.

Voorzitter Thomas van der Weide van de Bolhoed in Houten lichtte toe: ‘Als ze een eerlijk verhaal hebben, worden ze eerlijk behandeld. Maar die drie mensen van Dier & Recht hebben geen eerlijk verhaal. Het is zo duidelijk als wat dat ze alleen momenten proberen te vangen op foto of film van een paard dat een keer wegspringt of de oren een keer plat heeft. Dan moet je weten dat wij liefhebbers zijn, super enthousiast om onze sport aan de gang te houden. Uiteraard met dierenwelzijn hoog in het vaandel. We hebben nieuwe reglementen met heel veel aandacht voor dierenwelzijn, en die volgen we goed op, alles gebeurt zoals het moet’.

‘Onder het mom van ‘we houden van paarden’ waren er eerst twee die wat foto’s en filmpjes maakten, later kwam er een derde bij. Die kenden we van vorig jaar toen ze dat soort foto’s gepubliceerd hebben. Bij ons is iedereen welkom, ook de pers. Die ontvangen we netjes, een bestuurslid begeleidt ze om uitleg te geven over wat er gebeurt, nooit een probleem. Deze mensen hebben zich niet voorgesteld, gingen sneaky wat foto’s maken. We hebben ze verzocht het terrein te verlaten en we hebben gevraagd om alle materiaal in te leveren.’

Voorzitter Lammert Tel van de Stichting het Aangespannen Paard is het met de handelwijze eens: ‘Als je te gast bent, moet je je ook als gast gedragen. Het was een volledig corona-proof evenement, met uitgebreide toegangscontrole. Als ze zich bij de ingang hadden gemeld, dan was het prima geweest. Het probleem is dat deze mensen niet aan waarheidsvinding doen. Nu proberen ze een kleine club als de mensen van het aangespannen paard te pakken, bonden en magazines die met ze samenwerken hebben niet in de gaten dat ze daarna verder zullen gaan. De rest volgt….’

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz