Op maandag 7 juni arresteerde de politie van Tualatin Richard Rankin Fellers, 61 jaar oud, uit Oregon City, na een aanklacht voor vier gevallen van seksueel misbruik in de tweede graad. Fellers is vastgezet in de gevangenis van Washington County.

In de loop van een lang onderzoek, dat enkele maanden duurde, met getuigen in meerdere staten, stelde de politie van Tualatin vast dat Fellers een seksuele relatie had met een vrouwelijk slachtoffer van 17 jaar oud. Fellers was de paardentrainer van het slachtoffer en de vermeende misdaden vonden plaats in het appartement van het slachtoffer, gelegen in Eddyline Apartments in Portland.

Richard Fellers is een Amerikaanse ruiter die deelnam aan de Olympische Zomerspelen van 2012 in de VS en een prominent bekende deelnemer/trainer in de paardensportindustrie. De oorspronkelijke onthulling/informatie kwam van het US Center for SafeSport.

De wettelijke vertegenwoordigers van het vermeende slachtoffer, Maggie Kehring, hebben de volgende (bewerkte) verklaring vrijgegeven, die ze op Instagram deelde:

(Oregon City, Oregon) – Richard Fellers, wereldberoemde ruiter en coach, is vanmorgen gearresteerd in zijn huis en stallen in Oregon, het resultaat van een jaar durend onderzoek en “beschuldigingen van wangedrag”, die afkomstig waren van het Amerikaanse Center for SafeSport.

Die beschuldigingen leidden in februari 2021 tot een waarschuwing van het Centrum waarbij Fellers en zijn vrouw, Shelley, beiden tijdelijk werden geschorst, waardoor ze werden verboden om jonge ruiters te coachen of ermee te werken. De zaak verschoof van het Centrum en werd voorgelegd voor beoordeling door de Grand Jury.

Kehring, die pas onlangs 18 werd, is tijdens het onderzoek en de procedure grotendeels stil gebleven vanwege het verstrekkende en consequente karakter van de aanklachten. Aan het begin van de procedure verklaarde Kehring: “Het is belangrijk om te weten dat dit onderzoek en dit proces al vele, vele maanden aan de gang is. Ik wilde aanvankelijk niet deelnemen aan het SafeSport-proces uit verwarring en angst. Met de gedachte dat de wereld zou weten dat wat mij jarenlang overkwam, ertoe zou leiden dat iemand waar Amerika van ging houden (Fellers) mogelijk zou worden verbannen uit de sport.”

Toen Kehring vanmorgen hoorde van de beslissing van de Grand Jury, zei ze: “Hoewel er dingen met me zijn gebeurd die ik nooit meer terug kan krijgen, ben ik opgelucht en dankbaar om te zien dat mijn waarheid, De Waarheid, werd gehoord, begrepen en geloofd. De kracht in mij is hersteld door anderen te beschermen en ervoor te zorgen dat niemand anders littekens krijgt door dezelfde ervaring. Ik ben zo dankbaar voor het werk dat de politie van Tualatin en de FBI hebben gedaan namens mij en namens anderen in soortgelijke situaties.

Russel Prince en Michael Palma van het advocatenkantoor Palma & Prince verklaarden: “Het is onze missie om te vechten voor de veiligheid, bescherming en ethische resultaten voor alle atletische inspanningen. We werken als pleitbezorgers voor atleten, coaches en hun families; het is allemaal met elkaar verweven Als een onderdeel van het stuur niet werkt, heeft iedereen daar last van. We zijn dankbaar dat de onvoorstelbare ervaring van Maggie Kehring aan het licht is gekomen met het indienen van deze aanklachten, maar het onderzoek gaat door. Hopelijk kan Maggie terugkomen op het enige dat ze houdt het meest van – rijpaarden. In de tussentijd wil Maggie geen commentaar geven en we willen vragen dat de privacy van haar en haar familie in deze moeilijke tijd wordt gerespecteerd.”

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz