Bondscoach Alex van Silfhout heeft de dressuurploeg bekend gemaakt voor de landenwedstrijd tijdens CHIO Rotterdam. De keus van de bondscoach is niet heel verrassend. Edward Gal, Hans Peter Minderhoud en Dinja van Liere gaan ons land vertegenwoordigen tijdens het CHIO dat van 1 tot en met 4 juli wordt verreden in het Kralingse Bos.

Edward Gal start GLOCK’s Total U.S., met GLOCK’s Toto Jr N.O.P. als reserve paard. hans Peter Minderhoud start GLOCK’s Dream Boy N.O.P., Dinja van Liere komt met Hermès. Marlies van Baalen is met Go Legend de eerste aangewezen reserve combinatie.

Zij rijden op donderdag 1 juli allemaal de Grand Prix. Op zaterdag 3 juli zullen twee van de drie team combinaties van start gaan in de Grand Prix Special en één in de Grand Prix Kür. De resultaten zullen gezamenlijk de eindstand in de FEI Nations Cup bepalen.

Voor de overige deelnemers die nog in de strijd zijn voor een teamplaats in Tokio wordt in Rotterdam een Nationale Grand Prix en Grand Prix Special verreden. Deze proeven worden door dezelfde juryleden beoordeeld en wordt ook in de dezelfde piste verreden als de FEI Nations Cup. De bondscoach kan op die manier de verrichtingen van zijn ruiters optimaal vergelijken.

De Grand Prix voor de nationaal uitkomende combinaties staat gepland op woensdag 30 juni. Zij rijden op donderdag 1 juli de Grand Prix Special. De aangewezen teamruiters zullen ook hun ‘tweede’ paard aan de start brengen in de nationale wedstrijd.

Vooralsnog is geen publiek toegestaan tijdens het CHIO Rotterdam, maar er zal uiteraard wel een livestream beschikbaar zijn. Meer nieuws daar over volgt later.

Kijk hier voor de website van het CHIO Rotterdam

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz