In Nederland zijn er veel eigenaren/fokkers met dieren die niet worden gereden of uitgebracht in de sport omdat ze geen ruiter hebben. Én zijn er veel ruiters die geen beschikking hebben over een paard of pony. Het landelijke initiatief Eigenaar Zoekt Ruiter is opgericht om optimale matches te maken tussen paard en ruiter in de diverse disciplines. In Noord-Brabant wordt gewerkt met 6 fanatieke bestuurders en 5 Brabantse fokkers die het bestuur als klankbordgroep ondersteunen en ideeën aandragen. Zij zoeken nu vooral fokkers/ eigenaren die hun paard/pony willen aanbieden.

Door Eigenaar zoekt Ruiter, opgericht onder de vlag van de Koepel Fokkerij, krijgen ruiters de kans om (goede) paarden en pony’s te rijden en fokkers/eigenaren krijgen de kans om hun paarden/pony’s goed te laten opleiden en (eventueel) te verkopen. Hierdoor ontstaan mooie combinaties en hebben eigenaar en ruiter een juridisch raamwerk voor de samenwerking.

De organisatie ziet verschillende verontrustende ontwikkelingen in de sport, zoals de vergrijzing van fokkers en de steeds groter wordende kloof tussen kleine en grote fokkers. Maar daarnaast speelt ook de professionalisering in de sport en de afname van het aantal (wedstrijd) ruiters in Nederland.  

Om dit initiatief naar een hoger niveau te tillen is Eigenaar Zoekt Ruiter op zoek naar fokkers/ eigenaren die hun paard/pony willen aanbieden voor een dergelijk initiatief. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op onze website of bel met 0642542079.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz