Om de dressuursport in Groningen naar een hoger plan te tillen, gaan KNHS Regio Groningen en Stichting Westerkwartier Paardenkwartier samenwerken. Ze lanceren een meerjarig talentenplan, met een hoofdrol voor Emmelie Scholtens.

Het plan, TOG geheten start komend najaar met het scouten van talentvolle dressuurduo’s. Niemand minder dan ‘Gronings trots’ Emmelie Scholtens heeft zich als selecteur en trainer aan dit ambitieuze project verbonden.

De laatste jaren zijn er in diverse noordelijke regio’s initiatieven opgezet om talentvolle dressuurcombinaties beter te kunnen begeleiden. Zo werpt bijvoorbeeld het ‘Mei Grand Prix Nei Grand Prix’ in Friesland zichtbaar haar vruchten af. Pas geleden is ook All About Dressage gestart, het project van Christa Larmoyeur, Marian Staal en Roland Hitze waaraan ook Emmelie Scholtens meewerkt. Ook in regio Groningen leefde al tijden het idee om een talentenplan op te zetten en door de samenwerking tussen KNHS Regio Groningen en Stichting Westerkwartier Paardenkwartier kunnen zij nu een allesomvattend meerjarenplan lanceren.

Helen de koning vertelt over het Talent Ontwikkelingplan Groningen (TOG) ,,Afgelopen najaar hebben we bijeengezeten om onze plannen uit te gaan werken. Het was aanvankelijk de bedoeling om al eerder van start te gaan met het TOG maar vanwege alle Corona-maatregelen bleek dat nog geen haalbare zaak. We hebben een drie jaar durend talentenprogramma opgezet waarmee we dit najaar van start gaan. De paardensport komt nu weer op gang en daarmee is het een ideaal moment om te beginnen met de selecties.”

Foto Equigeniek

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz