Edward Gal debuteerde vandaag internationaal op het CDI in Opglabbeek met zijn twee zonen van Totilas, GLOCK’s Total US en GLOCK’s Toto Jr. N.O.P.. Met Total US won hij de Grand Prix met een prachtige score van 78.674%. Op Toto Jr behaalde Gal nog geen procent minder en werd tweede met 77.978%. Edwards partner Hans Peter Minderhoud kleurde het podium helemaal oranje door met zijn toppaard GLOCK’s Dream Boy N.O.P. derde te worden met een percentage van 75.065%.Totilas was met de plaatsen 1, 2, 4 en 5 de grote topleverancier.

De Grand Prix-proef van Edward Gal en GLOCK’s Total US kende veel hoogte punten. De hengst toonde veel souplesse en macht in de zwaarste oefeningen. Het paar scoorde onder meer 9-ens voor de passage en ook bij de overgangen verschenen 9-ens op het scorebord. De galoppirouette naar links draaide Gal op een dubbeltje en drie van de juryleden hadden daar een 9 voor over. Het totaal kwam uit op 78.674%.

In de draf-tour deed Edward Gals tweede paard van vandaag, GLOCK’s Toto Jr. N.O.P., niet onder voor zijn halfbroer en stalgenoot. Ook Toto jr kreeg cijfers van een 8 tot een 9 voor de piaffes, passage en overgangen. Van één jury kreeg de hengst ook een 9 voor zijn prachtige uitgestrekte stap. In de galop-tour slopen een paar kleine oneffenheidjes in proef, maar het paar bleef zonder fouten en werd met 75.065% tweede.

Hans Peter Minderhoud was met de hengst GLOCK’s Dream Boy N.O.P. voor het laatst in Amsterdam 2020 in de internationale ring. De zoon van Vivaldi liep in Opglabbeek fris door de proef. Hoogte punten waren onder meer de appuyementen waar hij 8-ten voor scoorde. Bij Minderhoud zat wat juryverschil. De jury bij E zette het duo op de achtste plaats, terwijl de juryleden bij H en B Minderhoud op de derde plek hadden.

Ook Adelinde Cornelissen had de KWPN-hengst Governor-STR er ook geweldig voor staan. Voor deze Totilas was het niet alleen een internationaal debuut, maar ook debuteerde Cornelissen met de hengst in de Grand Prix. Cornelissen reed een foutloze proef met Governor die door de internationale jury met bijna 75% werd beloond (74,978%).

Uitslag
1. Edward Gal (Oosterbeek) – GLOCK’s Total US (v. Totilas), 78.674%
2. Edward Gal (Oosterbeek) – GLOCK’s Toto Jr. N.O.P. (v. Totilas), 77.978%
3. Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) – GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi), 75.065%
4. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Governor-STR (v. Totilas), 74.978%
6. Marlies van Baalen (Brakel) – Go Legend (v. Totilas), 73.087%
7. Marlies van Baalen (Brakel) – Ben Johnson (v. Johnson TN), 72.630%
9. Lynne Maas (Schiedam) – Electra (v. Jazz), 72.152%
9. Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Aquido (v. Undigo), 72.152%
11. Thamar Zweistra (Schore) – Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson TN), 71.891%

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz