De familie Nijhof heeft bekendgemaakt dat Heartbreaker is overleden. De Nimmerdor-zoon uit de Silvano x Uppercut xx-merrie Bacarole werd in 1989 geboren bij fokker P.S. Koopmans in Boazum, Friesland. Heartbreaker stond sinds 1997 in Geesteren ter dekking.

Henk Nijhof kocht Heartbreaker toen hij 6 maanden oud was en had de hengst later in gezamenlijk eigendom met de gebroeders Bosch. De hengst was goedgekeurd bij meerdere Duitse en Franse stamboeken, het BWP en het KWPN.

Volgens de gegevens van Horsetelex heeft de preferente Heartbreaker 111 goedgekeurde zonen gebracht, waaronder 11 bij het KWPN en 22 bij het BWP. Bekende namen zijn Toulon, Action-Breaker, Echo van ’t Spieveld, Padinus, Romanov en Zambesi TN.

Met Peter Geerink kwam Heartbreaker in de internationale sport uit, met de vierde plaats in de Grote Prijs van Aken als hoogtepunt.

foto Team Nijhof

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz