All About Dressage, het project van uit Christa Larmoyeur, Marian Staal en Roland Hitze, gaat talentvolle ruiters en amazones vanaf 25 jaar begeleiden in hun dressuurtrainingen naar het voor hen hoogst haalbare doel. De eerste tien ruiters en amazones hebben al het een en ander bereikt, hebben minimaal Z2 dressuur gereden en krijgen naast het rijtechnische gedeelte ook persoonlijke begeleiding om hun mentale vaardigheden te versterken.

Drijvende kracht Christa Larmoyeur was -zoals ze vaker doet- bezig met het zoeken naar mogelijkheden. Ze vroeg Roland Hitze om van haar leerlingen profielfoto’s en foto’s onder het zadel te maken maar er was meer: “Ik zag te vaak dat leerlingen terugkwamen van concours en dat het op geen stukken na geworden was wat we er thuis in de training van verwachtten, Ik dacht: als we echt iets goeds willen doen, dan moet het mentale vlak er ook bij. Ik ben met Marian Staal om tafel gegaan, echt een kei in haar vak.”

“Hier in het Noorden ontstond ruimte voor talentontwikkeling en we zagen dat er zeker een behoefte was. Daarop zijn we ingesprongen. Eerst met het Talent Ontwikkelings Plan voor mensen onder de 25, toen zijn we verder gaan denken voor de groep van boven de 25. Mensen met ambitie, met minimaal een Z2 klassering, daarop hebben we een heel pakket samengesteld. Hester Bischot vult een clinic in voor het werken aan de hand, ik heb Emmelie Scholtens gebeld, die was meteen enthousiast om op de oude stal les te geven. Er komt een clinic over kür op muziek, als het allemaal meezit verzorgen we ook een showdag. Van Marian Staal komt onder andere de drijfveeranalyse. Mensen in onze groep bepalen zelf waar ze behoefte aan hebben, Marian maakt met ze een pakket op maat. Voor en half jaar kost dat geheel inclusief tien lessen dressuur van mij en foto’s van Ronald 980 euro. Dan zijn we dus niet met elkaar afhankelijk van sponsors en allerlei randvoorwaarden die daarbij horen. Dit werkt enorm stimulerend, we hebben inmiddels nog veel meer plannen ontwikkeld!”

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz