Platinum Stables in Riel is verkocht. De nieuwe eigenaar is de Finse Grand Prix-amazone Joanna Robinson. Joanna is 32, woont nu met haar man Gavin en hun twee kinderen in de winter in Zuid-Spanje en in de zomer in Finland. Ze scoorde vorig jaar in het Portugese Cascais 70.787% met de toen 12-jarige Oldenburger hengst San Coco Di Amore (San Amour x Cheenook) in zijn Grand Prix debuut.

Joanna Robinson trainde in haar tienerjaren in Duitsland,  verhuisde naar Engeland waar ze twee kinderen kreeg en begon in 2017 weer met rijden.in 2018 kwam ze uit op het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo met de toen 6-jarige Fred the Red (Franziskus x Florestan). In 2019 reed ze haar eerste Grand Prix in Sevilla met de 15-jarige Westfaalse gefokte Riccardo L (Rheingau x Larome). 

De familie Robinson heeft in Zuid-Spanje de stal VIX Equestrian en heeft de accommodatie in Riel aangeschaft om dichter bij het ‘Mekka’ van de dressuurwereld te kunnen zijn. Joanna gaat zich wat meer concentreren op de handel vanuit Riel, bij voorbeeld met een aantal PRE-paarden die ze vanuit Spanje meebrengt. VIX Equestrian in Riel wordt een trainingscentrum voor ruiters van alle niveaus op deze paarden. Daarbij wordt in Riel een pilates-studio ingericht en een shop.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz