2300 kilometer heen en 2300 kilometer terug, dat is de reis die Gert Boonzaaijer samen met dochter Janneke, amazone Aliene Ruyter en groom Berend aan het ondernemen is. Zondag vertrokken ze naar Barroca d’Alva, niet te ver van Lissabon, voor de internationale eventingwedstrijd van 4 t/m 7 maart, maandagavond kregen ze ter plekke te horen dat het evenement niet meer door kon gaan.

‘Het is betreurenswaardig dat de FEI het niet eerder heeft besloten om het reizen te vermijden van de deelnemers, van de paarden en de officials. We hoorden het pas maandagavond om 19.55 uur. Zonder verantwoordelijk te zijn voor de gebeurtenis bieden wij onze oprechte excuses aan aan al degenen die getroffen zijn,’ aldus de organisatie.

‘We zijn hier met zeven paarden, Karin Donkers is er met vier paarden. Als het goed is, worden we vandaag getest zodat we zaterdag als het goed is weer naar huis kunnen. We hebben onderling met wat deelnemers afgesproken er toch wat van te maken, vandaag rijden we dressuur, vrijdag toch maar een keer een parcours en de cross. Zodat de paarden toch wat kunnen doen,’ zegt Gert Boonzaaijer.

‘In Valencia hadden ze de zaak al op 18 februari bij de eerste signalen direct op slot moeten zetten maar een heleboel ruiters zijn in paniek weggereden, overal heen. Daar hebben we nou mee te maken. Het kost in elk geval een hoop geld, gelukkig is het mooi weer hier.’

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz