George de Jong en Annemiek van der Vorm worden de nieuwe bestuursleden van de KNHS. Daarover besluit de ledenraad op 28 januari. Beiden hebben veel ervaring in de topsportomgeving van de KNHS, George de Jong als directeur topsport met veel FEI-ervaring, Annemiek van der Vorm als organisator en FEI-delegate. Na het aftreden van John van der Starre waren er nog drie bestuursleden over: voorzitter Cees Roozemond, vice-voorzitter Aukje kroondijk en penningmeester Hidde Frankena. George de Jong wordt algemeen bestuurslid, Annemiek van der Vorm pakt de portefeuille topsport.

George de Jong was directeur van de internationale volleybalbond toen hij in 1996 de overstap maakte naar de paarden als directeur van de NHS. Hij heeft mede aan de wieg gestaan van de nieuwe KNHS, waar hij tot en met 2008 directeur topsport was. George de Jong was al snel geliefd bij de paardrijdende topsporters omdat hij nieuwe inzichten inbracht zonder zich met de techniek te bemoeien. Daarna heeft hij verschillende advies- en bestuursfuncties in de sport bekleed, onder andere bestuurslid bij De Graafschap in zijn woonplaats Doetinchem. In 2013 startte hij het management- en consultancybureau SportMinded, sindsdien is hij ook bestuurslid van NL Coach. Een belangrijke invulling is het management van zijn voetballende zoons Siem en Luuk.

v

Annemiek van der Vorm (kijk ook hier) heeft sinds 2012 haar eigen organisatiebureau InVorm, met name gericht op paardensportevenementen. Momenteel is ze druk met het mede organiseren van de dressuur tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. Ze groeide op in Dinteloord op de ouderlijke Margaretha Hoeve en reed internationaal dressuur, als junior en young rider maar daarna ook vanuit de stallen van voormalig bondscoach Jürgen Koschel en Ullrich Kasselmann. Elf jaar deed ze ervaring op in het bredere bedrijfsleven bij het headhuntersbureau van wijlen Gerda Verhaar Eeuwijk.

s

Met de aanstelling van George de Jong en Annemiek van der Vorm heeft de KNHS het bestuur versterkt met mensen die in de topsport breed geïnteresseerd zijn en er in ruime mate hun onmisbare contacten hebben. Hopelijk kunnen zij ook een bijdrage leveren aan de verbetering van het functioneren en het imago van de KNHS binnen het fundament van de bond, de grote groep breedtesportruiters.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz