KNHS-bestuurslid John van der Starre heeft begin december na de bestuursvergadering zijn bestuursfunctie beëindigd. Van der Starre, ook voorzitter van de internationale eventingwedstrijd in Renswoude, kon zich niet langer meer vinden in de manier waarop de KNHS bestuurd wordt. De KNHS heeft over zijn vertrek geen mededelingen gedaan.

De procedure om tot nieuwe bestuursleden te komen vormde voor Van der Starre de druppel die de emmer deed overlopen. ‘Ik kon me niet meer verenigen met de manier waarop de KNHS omgaat met de richtlijnen van good governance, zoals die in de sportwereld door NOC*NSF zijn omschreven. Eigenlijk is het een cumulatie van dingen die gebeurd zijn maar dit proces was wel de druppel.’ Van der Starre was bestuurslid bij de KNHS vanaf het voorjaar van 2018.

De ledenraad van de KNHS vergadert op 28 januari. Er staat geen bestuursverkiezing op de agenda maar het is wel algemeen bekend dat het bestuur het voornemen heeft om pas op die dag de kandidaat-bestuursleden te presenteren. Het bestuur is voornemens om ook dan een toelichting te geven rond het vertrek van John van der Starre. Voorlopig heeft de KNHS de commerciële banden met horses.nl aangehaald door daar snel een bericht te publiceren als reactie. Daarin staat alleen dat hij gestopt is, niet dat dat begin december al het geval was.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz