Het tweede gedeelte van de eerste SLF Auction van Harrie Smolders, Walter Lelie en Niels Fabrie haalde een fantastisch gemiddelde van ruim 66.000 euro. De smaakmaker was met 170.000 euro de bekende vos Eye of the Tiger van William en Barbara Schreuder.

Behalve dit geweldige bedrag voor de Carambole-dochter waren er ook topprijzen voor de 5-jarige Vigo d’Arsouilles x Darco naar Zwitserland, de 6-jarige Nabab de Reve x Calato Z naar Amerika en de 6-jarige Diamant de Semilly x Nabab de Reve naar Saoedie-Arabië, paarden die elk 100.000 euro opbrachten.

‘Boven verwachting, op één na alles verkocht,’ vertelt de normaal toch nuchtere Niels Fabrie enthousiast. ‘Het tweede gedeelte met de gereden paarden verliep perfect, met voor elk paard wel een paar serieuze klanten en dan schiet het wel op.’

De afloop van het eerste deel op donderdagavond met jonge paarden en embryo’s verliep nog wat hectisch omdat de kleine organisatie verrast werd door het grote aantal biedingen: ‘Dan is het een uitdaging om het overzicht te houden maar ook dat is gelukt. In het tweede gedeelte met de gereden paarden ging het al een stuk relaxter, eigenlijk perfect, heel mooi om te volgen.’

‘Er is er altijd wel eentje bij waar niet aan getrokken wordt, die was van mezelf, maar alle andere paarden zijn verkocht, geweldig. En nou gaan we rustig verder zoeken, en dan gaan we het een keer herhalen.’

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz