Maandag werden de winnaars van de vijf verschillende FEI awards 2020 bekend gemaakt. Semmieke Rothenberger ontving voor het tweede jaar op rij de titel van FEI Rising Star, een titel voor uitzonderlijk talent tussen de 14 en 21 jaar. De titel van FEI Best Athlete, die dit jaar ging over de prestaties van de afgelopen tien jaar, ging naar Ingrid Klimke. Ook zij had deze titel vorig jaar ook al ontvangen.

De winnaars werden dit jaar uitsluiten bepaald door het publiek met meer dan 70.00 stemmen van over de hele wereld uitgebracht. Er waren ook Nederlandse nominaties, maar titels bleven voor Nederland uit. Voor Nederland waren Jeroen Dubbeldam, Edward Gal en Adelinde Cornelissen genomineerd in de categorie Peden Bloodstock FEI Best Athlete. Madeleine Broek en Celia Reitjes vonden we terug bij Best Grooms.

De 21-jarige Semmieke, die al 22 Europese medailles won bij de  jeugd, was dolblij. “Ik ben dankbaar dat zoveel mensen op mij hebben gestemd en dat zoveel mensen mij steunen. Het is ook wel een beetje onwerkelijk, want er zijn zoveel goede ruiters en amazones in deze categorie, inclusief mijn broer Sönke. Ik had echt niet verwacht dat ik weer zou winnen”, vertelde ze. “Mijn ouders hebben me altijd geleerd om groots te dromen. Mijn grote droom is om ooit mijn land te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen.”

Ingrid Klimke

Tweevoudig Olympische gouden winnaar eventing, Ingrid Klimke, was heel erg blij met het voor de tweede keer behalen van de titel FEI Best Athlete award. “Het is nog een beetje onwerkelijk, maar ik ben er zo blij en gelukkig mee”, zei de 52-jarige amazone. Ingrid heeft haar zinnen gezet om haar eerste individuele gouden Olympisch medaille te winnen in Tokio volgend jaar, maar kijkt ook al naar de lange termijn. “Ik denk al aan Parijs in 2024, want dat is niet ze ver weg meer. Ik hou van het rijden en de wedstrijden en ik blijf daar vooral mee doorgaan!”

FEI Best Groom

De FEI Best Groom award ging ook naar Duitsland en bleef in de stallen van Klimke, bij groom Carmen Thiemann, die daar al meer dan twintig jaar hoofd groom is. In 2013 had zij deze titel ook al eens gewonnen.  De runner ups van Best Athlete en Best Groom waren Charlotte Dujardin en haar top groom Alan Davies. De titel van FEI Solidarity award was voor de Britse Ebony Horse Club. De FEI Against All Ods was voor de Duitse Paralympische Dr Angelika Trabert, die zonder benen geboren is en maar drie vingers heeft aan haar rechterhand.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz