Alle dressuurruiters dienen vanaf 1 januari 2021 een beschermend hoofddeksel te dragen. Daarmee is de hoge hoed definitief verleden tijd. Dat heeft de FEI besloten.

De steun van het FEI bestuur voor de beslissing was gebaseerd op veiligheidsredenen, het feit dat er voorafgaand aan de stemming op de Algemene Vergadering van 2019 een volledig raadplegingsproces heeft plaatsgevonden en dat er een duidelijk en transparant proces gevolgd is voor de herziening van de regels.

Het verzoek van een groep dressuurruiters om ​​herziening van de voorgestelde regels rond beschermende hoofddeksels op de agenda van de algemene vergadering in te dienen, werd verworpen. Een tweede petitie van een groep artsen riep juist op tot implementatie van de geplande nieuwe regels. Bovendien was in heel 2020 geen verzoek tot wijziging ontvangen van een nationale federatie (zoals de KNHS) of de International Dressage Riders Club IDRC. Met andere woorden: de FEI heeft geen boodschap aan wat een groep individuele ruiters vindt. Die hadden dat dan maar via hun eigen bond of via hun IDRC aan moeten kaarten.

© Nieuws.Horse 2018 | powered by Olland.biz